Spania trece la măsuri pentru a reduce facturile populaţiei. Platfonarea preţului gazelor naturale, una dintre măsurile pregătite

Autor: Dorin Oancea Postat la 14 septembrie 2021 120 afişări

Spania trece la măsuri pentru a reduce facturile populaţiei. Platfonarea preţului gazelor naturale, una dintre măsurile pregătite

Spania va plafona preţul gazelor naturale, va reduce impozitele şi va redirecţiona profiturile companiei energetice, ca parte a unui pachet menit să reducă preţurile în creştere ale energiei electrice, a declarat premierul Pedro Sanchez, citat de Reuters.

Sanchez spune că este inacceptabil ca firmele din energie să profite de preţurile ridicate ale pieţei pentru electricitate.

"Vom lua acele profituri extraordinare pe care le obţin companiile energetice ... şi le vom transfera consumatorilor", a spus el, adăugând că taxa specială pe electricitate ar scădea de la 5,1% la 0,5%.

Sanchez a declarat că profiturile redirecţionate din utilităţi vor fi utilizate pentru a limita preţurile la gaz şi pentru a reduce costurile energiei pentru consumatori. El nu a dat alte detalii cu privire la modul în care ar funcţiona acest sistem.

Opoziţia şi organizaţiile civile au pus presiune pe coaliţia de stânga a premierului pentru a reduce facturile la electricitate.

Cabinetul urmează să aprobe pachetul la reuniunea sa săptămânală de marţi.

Măsurile vor reduce veniturile guvernamentale în 2021 cu aproximativ 1,4 miliarde de euro, a spus Sanchez.

Cererea crescută de gaze naturale şi creşterea preţurilor la certificatele verzi au dus la majorarea preţurilor energiei electrice în multe ţări, inclusiv în Spania.

Preţurile spot ale energiei electrice, care reprezintă aproximativ o treime din facturile de energie electrică pentru consumatori, au depăşit nivelurile record, ajungând luni la un maxim de 154,16 euro pe megawatt-oră, potrivit operatorului de piaţă OMIE.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spania,
energie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.