Spania şi Comisia Europeană regândesc austeritatea

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 30 ianuarie 2013 11 afişări

După un an la conducerea guvernului în care popularitatea s-a prăbuşit, premierul spaniol Mariano Rajoy pregăteşte un pachet modest de măsuri de stimulare a economiei precum scutiri de taxe pentru tinerii antreprenori, deşi el a promis că va respecta ţintele de reduceri bugetare. Dar promisunea vine în condiţiile în care Comisia Europeană a indicat că ar putea permite tocmai relaxarea acestor ţinte, scrie Bloomberg.

După un an la conducerea guvernului în care popularitatea s-a prăbuşit, premierul spaniol Mariano Rajoy pregăteşte un pachet modest de măsuri de stimulare a economiei precum scutiri de taxe pentru tinerii antreprenori, deşi el a promis că va respecta ţintele de reduceri bugetare. Dar promisunea vine în condiţiile în care Comisia Europeană a indicat că ar putea permite tocmai relaxarea acestor ţinte, scrie Bloomberg.Rajoy îşi va anunţa măsurile pe 20 februarie, când va ţine primul său discurs despre starea naţiunii în încercarea de a recâştiga încrederea populaţiei după reducerile severe de cheltuieli împlementate de guvern pentru micşorarea datoriilor şi a deficitului bugetar. Austeritatea a aruncat economia într-o recesiune severă. Tot în februarie oficialii Uniunii Europene vor hotărî care este cel mai bun ritm de consolidare bugetară pentru Spania după ce vor analiza progresul făcut de guvern în atingerea ţintelor de austeritate. "Dacă se descoperă o deteriorare serioasă a economiei, putem propune extinderea drumului de ajustare. Am făcut la fel şi anul trecut", a declarat Olli Rehn, comisarul european pentru afaceri economice şi monetare.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Spania,
Comisia Europeană,
austeritate
/actualitate/spania-si-comisia-europeana-regandesc-austeritatea-10529809
10529809
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.