Spania recurge la ajutorul armatei pentru a combate pandemia de coronavirus. Autorităţile au raportat aproape 20.000 de cazuri în ultimele zile

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 25 august 2020 465 afişări

Spania recurge la ajutorul armatei pentru a combate pandemia de coronavirus. Autorităţile au raportat aproape 20.000 de cazuri în ultimele zile

Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a anunţat marţi că va apela la armată pentru a ajuta regiunile afectate de pandemie să controleze apariţia noilor focare de infecţie, scrie Euronews.

„Guvernul spaniol va pune la dispoziţia regiunilor efective ale forţelor armate care vor ajuta la depistarea cazurilor”, a declarat premierul, adăugând că pot fi mobilizaţi aproximativ 2.000 de militari.

Creşterea numărului de infecţii cu coronavirus din ultimele două săptămâni a pus guvernele europene în alertă maximă pe măsură ce turiştii se întorc din concedii, iar profesorii şi elevii se pregătesc de începerea noului an şcolar.

Însă autorităţile îşi propun să evite relansarea restricţiilor de circulaţie de la începutul pandemiei întrucât plănuiesc ca economiile să îşi revină cât mai rapid din cea mai gravă recesiune de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

În regiunea capitalei Madrid, autorităţile le solicită cetăţenilor să evite orice contact social neesenţial. Totodată, au fost interzise întâlnirile cu mai mult de şase persoane în regiunea Murcia, potrivit Financial Times.

Potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, Spania a înregistrat 153 de cazuri per 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, cel mai mare număr din Uniunea Europeană. Pe locurile următoare se clasează Malta (121 de cazuri), Luxemburg (96), România (87), Franţa (60) şi Belgia (56).

De vinerea trecută, Spania a raportat peste 19.000 de cazuri, numărul total depăşind astfel pragul de 400.000. Între timp, decesele se apropie de 29.000.

„Dacă oamenii nu devin responsabili, în ideea de a sta acasă dacă au intrat în contact cu o persoană infectată, am putea avea cel mai bun sistem de testare din lume şi tot nu ar fi de ajuns”, a declarat săptămâna trecută Enrique Ruiz Escudero, principalul expert sanitar din regiunea Madridului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spania,
restrictii,
cazuri,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.