Spania, pe urmele Greciei: Randamentul obligaţiunilor ţării a trecut peste pragul psihologic de 7%

Postat la 14 iunie 2012 6 afişări

Randamentul obligaţiunilor pe zece ani ale Spaniei a urcat puternic joi, după retrogradarea ţării de către Moody's, şi a depăşit pentru prima dată pragul psihologic de 7% care a forţat ţări precum Grecia să ceară ajutor financiar extern.

Moody's a retrogradat Spania cu trei trepte, la "Baa3", la ultimul nivel din categoria recomandată pentru investiţii, potrivit MarketWatch. Randamentul obligaţiunilor Spaniei pe zece ani a crescut de la 6,73% miercuri la 7,01% (12:00 ora României), stabilind un nou record de la intrarea ţării în zona euro. "Pieţele financiare ne spun că nu sunt convinse de planul pentru bănci, iar următorul pas este că statul va trebui să cedeze, să capituleze şi să ceară un împrumut pentru guvern. Pare destul de probabilă această evoluţie şi cred că se extinde, chiar în aceste momente, de la Spania la Italia", a declarat James Stewart, analist la firma de cercetare AX Markets, pentru Bloomberg.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zona euro,
spania,
grecia,
randament,
obligatiuni,
prag
/actualitate/spania-pe-urmele-greciei-randamentul-obligatiunilor-tarii-a-trecut-peste-pragul-psihologic-de-7-9747010
9747010
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.