Spania, paralizată de furtuna de zăpadă, trimite vaccinuri şi alimente în zonele afectate

Autor: Dorin Oancea Postat la 10 ianuarie 2021 339 afişări

Guvernul spaniol a trimis duminică convoaie care transportă vaccinul COVID-19 şi alimente în zonele afectate de furtuna Filomena, care a adus cele mai importante căderi de zăpadă din ultimele decenii în centrul Spaniei şi a ucis patru persoane, anunţă Reuters.

Spania, paralizată de furtuna de zăpadă, trimite vaccinuri şi alimente în zonele afectate

În zona Madridului, salvatorii au ajutat 1.500 de persoane prinse în maşini, în timp ce poliţia a intervenit pentru a opri o mare luptă cu bulgări de zăpadă, după ce autorităţile au făcut apel la cetăţeni să rămână acasă.

Meteorologii au avertizat cu privire la evoluţiile din următoarele zile, cu temperaturi scăzute până la minus 10 grade Celsius săptămâna viitoare şi perspectiva ca zăpada să se transforme în gheaţă.

Aproximativ 100 de angajaţi şi cumpărători au petrecut două nopţi într-un centru comercial din Majahaonda, un oraş la nord de Madrid, după ce vineri au fost prinşi de viscol.

"Există oameni care dorm pe podea, pe carton", a declarat Ivan Alcala, un angajat, pentru televiziunea TVE.

Aeroportul internaţional din Madrid şi-a suspendat zborurile până duminică seară.

Aproximativ 20.000 km de drumuri din centrul Spaniei au fost afectaţi de furtună, iar guvernul a trimis convoaie cu vaccin şi alimente către cei care au nevoie.

Agenţia Metereologică de Stat (Aemet) a declarat că în Madrid au căzut până la 20-30 cm de zăpadă sâmbătă, cea mai mare cantitate din 1971.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spania,
furtună,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.