Spania: companiile din sectorul energiei nucleare au ameninţat cu închiderea centralelor

Autor: Catalina Apostoiu Postat la 17 septembrie 2021 708 afişări

Cele mai mari companii de energiei din Spania au avertizat cu privire la orice intervenţie a statului spaniol pe piaţa electricităţii în urma deciziei guvernului socialist de a implementa măsuri urgente pentru diminuarea facturilor la energie, relatează Euractiv.

Spania: companiile din sectorul energiei nucleare au ameninţat cu închiderea centralelor

În acelaşi timp, companiile din sectorul energiei nucleare au ameninţat cu închiderea centralelor dacă guvernul va merge mai departe cu măsurile.

Guvernul spaniol a anunţat plafonarea preţului gazelor naturale, reducerea impozitelor şi redirecţionareaa profiturile companiei energetice, ca parte a unui pachet menit să reducă preţurile în creştere ale energiei electrice. Premierul Pedro Sanchez spune că este inacceptabil ca firmele din energie să profite de preţurile ridicate ale pieţei pentru electricitate.

"Vom lua acele profituri extraordinare pe care le obţin companiile energetice ... şi le vom transfera consumatorilor", a spus el, adăugând că taxa specială pe electricitate ar scădea de la 5,1% la 0,5%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spania,
energie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.