Spania a preluat Bankia, a patra mare bancă a ţării

Postat la 10 mai 2012 15 afişări

Spania a preluat Bankia, a patra mare instituţie de credit a ţării, încercând să risipească temerile referitoare la capacitatea statului de a stabiliza sectorul financiar, la patru ani după ce sectorul a fost puternic lovit de prăbuşirea pieţei imobiliare.

Statul va prelua o participaţie indirectă de 45% la Bankia în urma preluării controlului asupra companiei-mamă a băncii, BFA, prin conversia unui împrumut de 4,5 miliarde de euro acordat anterior, a anunţat banca centrală.

Ministerul Economiei s-a angajat să facă tot posibilul pentru a stabiliza Bankia, care are o expunere de peste 30 de miliarde de euro pe credite acordate constructorilor, precum şi faţă de active imobiliare preluate de la datornici.

Potrivit aşteptărilor, statul va asigura Bankia fonduri suplimentare de până la zece miliarde de euro. Unii analişti consideră că instituţia de credit ar putea avea nevoie de mai mulţi bani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Spania,
Bankia,
bancă
/actualitate/spania-a-preluat-bankia-a-patra-mare-banca-a-tarii-9612118
9612118
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.