Şova: Opinia mea - să terminăm contractul cu Bechtel şi să găsim o soluţie de finanţare viabilă

Postat la 31 ianuarie 2013 11 afişări

Ministrul delegat pentru marile proiecte Dan Şova a declarat, joi, că, în opinia sa, singura soluţie pentru Autostrada Transilvania ar fi încheierea definitivă a contractului cu Bechtel şi găsirea unei variante de finanţare viabilă.

Dan Şova a fost întrebat, la dezbaterea din Comisiile de buget-finanţe pe tema bugetului pe 2013, despre situaţia contractului cu Bechtel şi soluţiile privind Autostrada Transilvania.

Şova a spus că autostrada de la Borş la Braşov ar urma să aibă 415 kilometri şi din 2003 până în prezent, deci în nouă ani, au fost executaţi doar 86 de kilometri, din care 54 de kilometri fiind în circulaţie şi s-au plătit de la buget 1.300.000.000 de euro.

El a precizat că acest contract cu Bechtel a fost semnat de guvernul PSD din perioada 2001-2004, când s-au cheltuit 50 de milioane de euro, iar cele un miliard 300 de milioane de euro s-au datorat "înţelepciunii ministrului Dobre" din guvernul PDL.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Şova,
finanţare,
Bechtel,
contract
/actualitate/sova-opinia-mea-sa-terminam-contractul-cu-bechtel-si-sa-gasim-o-solutie-de-finantare-viabila-10535389
10535389
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.