Sorin Ovidiu Vantu, cheie in cele mai complexe dosare din justitie, dar scos de sub acuzare sau achitat

Postat la 09 septembrie 2010 61 afişări

Sorin Ovidiu Vantu a fost omul cheie in dosare mamut privind prabusirea Fondului National de Investitii (FNI) si Fondul National de Acumulare (FNA), insa a fost scos de sub acuzare in aceste dosare sau achitat, intr-un singur dosar, constituirea BID, fiind condamnat, insa dupa prescrierea faptelor.

Numele lui Sorin Ovidiu Vantu a aparut in toate fazele celor doua procese, privind prabusirea FNI si FNA, insa nu a fost adus in fata judecatorilor, decat in dosarul privind constituirea Bancii de Internationale de Dezvoltare (BID).

Pentru prima data, in 15 iunie 2005, Judecatoria Sectorului 1 l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vantu la doi ani de inchisoare in dosarul BID, insa acest proces, dupa rejudecari repetate, s-a finalizat abia in octombrie 2009, cand faptele se prescrisesera deja de trei ani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
justitie,
Vantu,
dosare,
retinere,
parchet,
ICCJ
/actualitate/sorin-ovidiu-vantu-cheie-in-cele-mai-complexe-dosare-din-justitie-dar-scos-de-sub-acuzare-sau-achitat-7166649
7166649
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.