SONDAJ: România s-ar putea confrunta cu o criză de specialişti în domeniul financiar

Postat la 06 decembrie 2012 13 afişări

Directorii financiari din România apreciază că în viitorul apropiat piaţa locală s-ar putea confrunta cu o criză de specialişti în domeniul financiar, contrar cu părerea managerilor de pe aceleaşi poziţii incluse în alte şapte state europene incluse într-un studiu realizat de firma Deloitte.

"Liderii funcţiilor financiare din companii de top din România şi-au exprimat temerea cu privire la o posibilă diminuare a resursei de talente în viitorul apropiat; acest consens pune România într-o poziţie unică faţă de celelalte şapte ţări incluse în cel mai recent studiu CFO lansat de Deloitte Europa Centrală", se arată într-un comunicat al companiei de consultanţă şi audit.

Marea majoritate a directorilor financiari din regiune nu sunt îngrijoraţi de o posibilă criză pe piaţa talentelor, în următorul an. România face excepţie, 57% dintre respondenţi exprimându-şi această opinie.

"Diminuarea ofertei este de aşteptat cu precădere la nivelul mediu de management, un palier foarte important pentru companii în general şi, de asemenea, cel mai vulnerabil. În organigrama unei instituţii, nivelul de mid-management este de obicei acea zonă de profesionişti care are atât capacitatea de a livra proiecte, cât şi de a coordona echipe. Ei sunt primii vizaţi pentru promovare, dar şi target pentru recrutare de către concurenţă", a declarat, Doina Patrubani, director în cadrul Deloitte Consultanţă - Management Consulting şi expert în domeniul Capitalului Uman.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sondaj,
România,
domeniul financiar
/actualitate/sondaj-romania-s-ar-putea-confrunta-cu-o-criza-de-specialisti-in-domeniul-financiar-10375029
10375029
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.