Somerii nu mai vor sa stea acasa. Site-urile de recrutare au inregistrat un numar record de aplicatii, in primele zile ale anului

Autor: Ana Raduta Postat la 12 ianuarie 2011 52 afişări

In primele zile ale lui 2011, ofertele de joburi au inregistrat un numar record de aplicatii, cu 107% mai mare fata de perioada similara a anului trecut si de patru ori mai mare decat in ianuarie 2008, inainte de criza economica.

In plus, site-urile de joburi inregistreaza zi de zi recorduri ceea ce priveste numarul de vizitatori. Procentul femeilor care isi cauta un loc de munca se apropie de 55%, in crestere usoara fata de anii trecuti, cand candidatii de sex feminin si masculin erau la fel de activi pe site-urile de recrutare, arata datele MyJob.

Domeniile preferate de romanii care isi trimit CV-ul companiilor la inceput de an sunt vanzari, secretariat / administrativ, banci / finante, contabilitate, marketing / cercetare de piata, call center, educatie, alimentatie / comert si distributie. De asemenea, s-a remarcat o crestere spectaculoasa a aplicatiilor din domeniul educatie / training, atat in tara, cat si peste hotare, de pe pozitia 31 anul trecut pana pe locul 8, in ianuarie 2011. Unul dintre posturile cu cele mai multe aplicatii pe site-ului de recrutare MyJob in aceasta perioada este tocmai unul de educatoare, ce a inregistrat deja peste 4200 de doritori.

Cat priveste dorinta romanilor de a pleca in strainatate, numarul candidatilor care trimit CV-ul pentru un loc de munca peste hotare este si el dublu fata de ianuarie 2010, iar tarile preferate de romani sunt Germania, Marea Britanie, Franta, Spania, Austria, Cipru, Belgia, Italia, Danemarca si Elvetia. Se pastreaza si se accentueaza tendinta din 2010, cand atat ofertele, cat si aplicatiile pentru posturile din strainate au devenit mai specializate, adresate profesionistilor din domenii precum medicina, inginerie sau IT&C. Dovada este faptul ca din top 10 al aplicatiilor au disparut tari precum Grecia, cu o oferta in continuare bogata in ceea ce priveste locurile de munca sezoniere, adresate personalului necalificat sau putin calificat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
recrutare,
joburi,
aplicatii
/actualitate/somerii-nu-mai-vor-sa-stea-acasa-site-urile-de-recrutare-au-inregistrat-un-numar-record-de-aplicatii-in-primele-zile-ale-anului-7883802
7883802
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.