Şomajul din zona euro a atins un nivel record în aprilie, de 12,2%

Postat la 31 mai 2013 47 afişări

Şomajul din zona euro a crescut de la 12,1% în martie la 12,2% în aprilie, un nou nivel record pentru uniunea monetară, sporind astfel presiunea asupra liderilor Băncii Centrale Europene (BCE) pentru susţinerea economiei aflate în recesiune.

Şomajul din zona euro a atins un nivel record în aprilie, de 12,2%

 Analiştii consultaţi de Bloomberg au anticipat nivelul şomajului anunţat vineri de Eurostat.

La nivelul Uniunii Europene, şomajul s-a menţinut în aprilie la 11%, după ce rata pentru luna martie, anunţată anterior de Eurostat la 10,9%, a fost revizuită la 11%.

"Ne aflăm într-o cursă contracronometru şi în prea multe ţări, prea mulţi oameni fără loc de muncă, în special tineri, ne aduc aminte că această luptă nu a fost câştigată şi sunt necesare noi eforturi", a declarat săptămâna aceasta preşedintele UE, Herman Van Rompuy. Rompuy intenţioneză să prezinte propuneri, la un summit din luna iunie al liderilor UE, pentru susţinerea înfiinţării de locuri de muncă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/somajul-din-zona-euro-a-atins-un-nivel-record-in-aprilie-de-12-2-10914860
10914860
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.