Şomajul din Grecia a atins un nou nivel record, de aproape 22%

Postat la 12 aprilie 2012 11 afişări

Rata şomajului din Grecia a urcat în ianuarie la 21,8%, dublu faţă de media zonei euro, de la 21,2% în decembrie, iar în rândul tinerilor numărul celor fără loc de muncă îl depăşeşte pe al celor cu slujbă, a anunţat joi biroul de statistică de la Atena.

Reducerile de cheltuieli bugetare impuse de UE şi FMI pentru salvarea de la faliment a statului elen, puternic îndatorat, au condus la un val de închideri şi falimente în rândul companiilor. Şomajul mediu pe anul trecut s-a situat la 17,7%, comparativ cu 12,5% în anul anterior. În ianuarie, pentru a doua lună consecutiv, grecii cu vârste de 15-24 de ani au fost loviţi dur de criza economică, notează Reuters. Şomajul în această categorie de vârstă s-a situat la 50,8%, de două ori mai ridicat decât în urmă cu trei ani.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
somaj,
nivel,
financiare,
economie
/actualitate/somajul-din-grecia-a-atins-un-nou-nivel-record-de-aproape-22-9515128
9515128
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.