Soluţia ingenioasă găsită de o companie pentru a-şi fideliza angajaţii. Echipele din România, incluse în proiect

Autor: Andra Stroe Postat la 13 octombrie 2020 144 afişări

Soluţia ingenioasă găsită de o companie pentru a-şi fideliza angajaţii. Echipele din România, incluse în proiect

Brico Dépôt România, parte a grupului Kingfisher, oferă tuturor angajaţilor săi un plan strategic de acţiuni, într-un proiect dezvoltat la nivelul întregului grup. Fiecare dintre cei circa 2.500 de angajaţi ai Brico Dépôt vor avea ocazia să devină acţionari în cadrul companiei mamă. În plus, fiecare acţiune cumpărată de un angajat va fi dublată de companie.

Planul de acţiuni este disponibil pentru toţi cei 74.000 de angajaţi Kingfisher, iar aceştia se pot înscrie în program în perioada 12 octombrie - 20 noiembrie 2020. Ei vor trebui să aloce o sumă fixă pe o perioadă de şase luni pentru a cumpăra acţiuni şi să le păstreze timp un an, pentru a beneficia de acţiunile dublate.

În România, valoarea contribuţiilor a fost stabilită între 50 şi 1.250 de lei pe lună, acestea fiind deduse automat din salariile angajaţilor în perioada ianuarie 2021 - iunie 2021. Acţiunile vor fi cumpărate în iulie 2021 şi compania va dubla numărul lor, astfel încât fiecare angajat care s-a înregistrat în program va avea la final de două ori mai multe acţiuni decât a achiziţionat iniţial. Participanţii vor beneficia, de asemenea, de eventualele dividende distribuite în această perioadă. Ele vor fi reinvestite automat în acţiuni, fiind, de asemenea, dublate de companie. După un an, în iulie 2022, acţiunile, atât cele achiziţionate, cât şi cele dublate, vor fi deblocate şi vândute automat la preţul pieţei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
companie,
actionari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.