Şoferii sunt obligaţi prin lege să încheie o asigurare RCA pentru maşinile înmatriculate

Postat la 19 ianuarie 2021 322 afişări

Şoferii sunt obligaţi prin lege să încheie o asigurare RCA pentru maşinile înmatriculate

Cât plăteşti şi ce trebuie să ştii despre asigurarea RCA

Neîncheierea poliţei atrage amenzi şi chiar reţinerea certificatului de înmatriculare Dovada RCA-ului se poate face şi pe tabletă sau telefon

Dacă eşti proprietarul unei maşini sau urmează să îţi cumperi una, nu uita de obligaţia de a încheia asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA).

Preţul acesteia diferă în funcţie de societatea de asigurări cu care închei contractul.

Cele mai multe dintre societăţile autorizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pun la dispoziţie calculatoare prin care poţi anticipa costurile.

Spre exemplu, pentru o maşină cu o capacitate cilindrică între 1.801 şi 2.000, un şofer de 42 de ani ar plăti la una dintre cele mai cunoscute firme de asigurare suma de 1.479 de lei pe an. Pentru aceeaşi maşină, un şofer de până în 30 de ani scoate din buzunare 2.939 de lei pe an.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurare,
rca,
incheiere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.