Şoferii pot fi amendaţi o singură dată într-o lună dacă sunt prinşi fără rovinietă

Postat la 26 iunie 2012 37 afişări

Deputaţii au adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede că procesele-verbale de constatare a contravenţiei pentru conducătorii auto care circulă fără rovinietă trebuie aduse la cunoştinţa acestora în cel mult 30 de zile, perioadă în care nu mai pot fi sancţionaţi pentru aceeaşi faptă.

"Procesul-verbal se întocmeşte şi se comunică contravenientului în termen de maximum 30 de zile lucrătoare de la data constatării contravenţiei. Dacă în acest interval sunt emise mai multe procese-verbale, contravenientul va plăti contravenţia şi tariful de despăgubire doar pentru primul proces-verbal emis", se precizează în raportul la acest proiect, adoptat de plen.

Potrivit iniţiatorului, senatorul PSD Trifon Belacurencu, reglementarea era necesară deoarece, în practică, se întâlnesc situaţii în care conducătorii auto care din diverse motive nu şi-au achitat rovinieta primesc zeci de procese-verbale care le sunt aduse la cunoştinţă după o perioadă foarte lungă de timp de la prima constatare a încălcării legii.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/soferii-pot-fi-amendati-o-singura-data-intr-o-luna-daca-sunt-prinsi-fara-rovinieta-9783481
9783481
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.