Socialişti de omenie: ce propune contracandidatul lui Sarkozy la preşedinţie

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 08 aprilie 2012 21 afişări

Candidatul socialist la preşedinţia Franţei, Francois Hollande, cotat în continuare cu prima şansă la alegeri în dauna actualului preşedinte Sarkozy, şi-a prezentat programul de acţiune pentru primul an de mandat.

Programul cuprinde 14 măsuri, dintre care primele trei au ca scop creşterea puterii de cumpărare a populaţiei, printr-o îngheţare pe trei luni a preţurilor la carburanţi, o creştere de 25% a alocaţiei pentru şcolari şi garantarea unor dobânzi peste inflaţie pentru conturile de economii scutite de taxe (Livret A). Hollande mai propune şi reducerea cu 30% a salariilor preşedintelui şi ale miniştrilor, precum şi o convocarea unei sesiuni extraordinare a parlamentului, în iulie, pentru a vota un nou buget pentru 2012, care va include relaxarea reglementărilor pentru ieşirea la pensie a francezilor peste 60 de ani cu 41 de ani de contribuţie la asigurările sociale şi instituirea unei cote de impozitare de 75% pentru partea din veniturile contribuabililor care depăşeşte un milion de euro pe an.

Faţă de o campanie electorală centrată până acum pe ideea că va renegocia din temelii tratatul fiscal european, Hollande a anunţat acum că acceptă amendarea constituţiei pentru includerea regulii bugetului echilibrat, convenită de Sarkozy cu cancelarul german, ba chiar propune şi o îngheţare temporară a cheltuielilor publice până ce Curtea de Conturi îşi va prezenta raportul din iunie

Urmărește Business Magazin

/actualitate/socialisti-de-omenie-ce-propune-contracandidatul-lui-sarkozy-la-presedintie-9496513
9496513
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.