Situaţie teribilă cauzată de temperaturile uriaşe. Mai multe şcoli se închid, după ce căldura a devenit insuportabilă

Postat la 29 iunie 2021 809 afişări

Situaţie teribilă cauzată de temperaturile uriaşe. Mai multe şcoli se închid, după ce căldura a devenit insuportabilă

Columbia Britanică a închis luni şcolile şi universităţile din cauza căldurii extreme.

Lytton, un oraş din centrul Columbiei Britanice, la aproximativ 200 km nord de Vancouver, a raportat duminică o temperatură de 46,6° C.

Înainte de acest weekend, maximul istoric din Canada era de 45° C, înregistrat în Saskatchewan în 1937, potrivit Schimbărilor Climatice şi de Mediu din Canada.

Săptămâna aceasta se aşteaptă temperaturi şi mai mari, întrucât o mare parte din vestul Canadei a stabilit recorduri locale de temperatură, împingând oamenii să se adăpostească pe plaje şi pe marginile lacurilor, potrivit Reuters.

Postările de pe reţelele sociale cu sfaturi care îi îndeamnă pe oameni să stea la umbră, fără a abuza de aparatele de aer condiţionat, au devenit virale, într-o provincie în care mai puţin de 40% dintre case au aer condiţionat, potrivit unui studiu din 2018 din B.C. Hidro.

Temperaturile ridicate sunt neobişnuite în nord-vestul Pacificului, zonă care este mai obişnuită cu perioade lungi de ploaie decât cu soare, a spus Greg Flato, cercetător principal în cadrul Mediului şi Schimbărilor Climatice Canada cu sediul în Victoria.

„Temperaturile devin foarte mari în timpul zilei, nu scad atât de mult noaptea şi rămân relativ staţionare, spre deosebire de tipul obişnuit de evenimente meteo aici, pe coasta de vest ... care vin peste Pacific”, a spus Flato. „Clima se schimbă. Ştiinţa ne spune de multă vreme”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scoli

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.