Situaţia din Cipru ţine în continuare pe jar investitorii

Autor: Stefan Musgociu Postat la 25 martie 2013 22 afişări

Brokerii spun că investitorii de pe bursă sunt în continuare neliniştiţi de tensiunile de pe pieţe cauzate de incertitudinile din Cipru, mai ales că principalele burse internaţionale sunt în jurul unor maxime istorice.

Situaţia din Cipru ţine în continuare pe jar investitorii

Brokerii spun că investitorii de pe bursă sunt în continuare neliniştiţi de tensiunile de pe pieţe cauzate de incertitudinile din Cipru, mai ales că principalele burse internaţionale sunt în jurul unor maxime istorice. „Piaţa aşteaptă clarificarea situaţiei din Cipru, plus că pieţele externe sunt la nişte niveluri tehnice importante, care dacă cedează ar putea porni o corecţie. În principiu, sunt puţini investitori care văd un potenţial de creştere“, a afirmat un broker. Săptămâna aceasta investitorii vor urmări în continuare situaţia din Cipru, acolo unde se caută o soluţie pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă sistemul bancar şi pentru care au fost înaintate până în prezent propuneri destul de drastice. Bursa a scăzut uşor vineri, cu 0,5%, pentru a treia zi consecutiv, într-o piaţă unde lichiditatea a fost susţinută doar de câteva acţiuni, iar titlurile OMV Petrom (SNP) au coborât cu 1,6% în urma propunerii unui dividend mai redus faţă de cel anticipat de investitori.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursă,
BVB,
acţiuni,
brokeri,
indicele BET
/actualitate/situatia-din-cipru-tine-in-continuare-pe-jar-investitorii-10689304
10689304
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.