Siria: Cel putin 95 de morti dupa un atac al armatei in orasul Hama

Postat la 01 august 2011 49 afişări

Cel putin 95 de persoane au fost ucise duminica in urma atacului lansat de armata siriana in orasul Hama, a declarat Ammar Qourabi, presedintele Organizatiei nationale pentru drepturile omului, ONG sirian cu sediul in Cipru.

El a afirmat ca atacurile fortelor siriene in mai multe orase din tara s-au soldat, in total, cu 121 de morti si zeci de raniti, dintre care multi se afla in stare grava. "Armata si fortele de securitate au lansat un atac asupra orasului Hama si au deschis focul asupra civililor, omorand 95 de persoane", a spus el, precizand ca dispune deja de o lista cu numele a 62 dintre victime. Qourabi a afirmat ca 19 persoane au fost ucise la Deir Ezzor, in estul Siriei, alte sase, la Harak, in sudul tarii, si una la Boukamal, tot in estul Siriei.

Regimul sirian incearca de mai multe saptamani sa reia controlul asupra orasului rebel Hama, situat la 210 kilometri nord de Damasc, unde au avut loc mai multe manifestatii de amploare impotriva puterii, la care au participat pana la 500.000 de persoane.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Siria,
atac,
armata,
Hama,
victime
/actualitate/siria-cel-putin-95-de-morti-dupa-un-atac-al-armatei-in-orasul-hama-8551544
8551544
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.