Simtel scade marţi la bursă cu peste 9% după un raliu de aproape 170% în primele trei şedinţe de tranzacţionare

Autor: Tibi Oprea Postat la 06 iulie 2021 61 afişări

Simtel scade marţi la bursă cu peste 9% după un raliu de aproape 170% în primele trei şedinţe de tranzacţionare

Acţiunile Simtel Team (simbol bursier SMTL), companie românească de inginerie care activeză în energie regenerabilă, telecomunicaţii şi automatizare industrială, scădeau marţi la ora 13.30 cu 9,1%, la preţul de 31,8 lei pe unitate, pe fondul unor tranzacţii în valoare de 1,1 milioane de lei, arată datele agregate de ZF de la Bursa de Valori Bucureşti.

Declinul vine după ce compania a înregistrat în primele trei sesiuni ca şi companie publică un avans cumulat de 169%, potrivit calculelor realizate de ZF.

La final de mai 2020, Simtel Team a atras 13,7 mil. lei de la investitori printr-un plasament privat intermediat de BT Capital Partners şi încheiat la preţul de 13 lei pe acţiune.

Pe 1 iulie 2021 compania a încheiat prima şedinţă de tranzacţionare la preţul de 23,8 lei, în urcare cu 83% faţă de preţul din plasamentul privat. Pe 2 iulie, acţiunile SMTL au crescut cu 20,2%, în timp ce pe 5 iulie au înregistrat un plus de 22,4%.

La preţul actual, Simtel Team are 219 mil. lei capitalizare. Compania este deţinută în proporţie de 26,2% de Iulian Nedea, cofondator şi CEO, în proporţie de 25,94% de Sergiu Bazarciuc, cofondator şi CTO, respectiv în proporţie de 25,93% de Radu Vilău, . Paval Holding, vehiculul de investiţii al fraţilor Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, deţine o participaţie de 5%, arată datele BVB.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tranzactionare,
bursa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.