Simona Halep e în sferturi la Australian Open, unde o întâlneşte pe Serena Williams

Autor: Rafael Hekman Postat la 14 februarie 2021 56 afişări

Simona Halep e în sferturi la Australian Open, unde o întâlneşte pe Serena Williams

Simona Halep a trecut în sferturile de finală ale Australian Open, după ce a învins-o în optimi pe Iga Swiatek, cu 3-6, 6-1, 6-4.. Halep va juca în sferturi cu fostul număr 1 mondial, Serena Williams.

Simona Halep, fostă finalistă în 2018 la Australian Open, a întâlnit-o duminică dimineaţă, în optimile de finală ale turneului de la antipozi, pe poloneza Iga Swiatek, numărul 17 WTA şi favorită 15.

Cele două se întâlniseră de două ori anterior, victoriile fiind împărţite. În 2020, poloneza a eliminat-o pe Simona Halep în optimile de la openul francez. Întâlnirea anterioară a avut loc tot la Roland

Garros, în 2019.

Partida de duminică a debutat sub semnul unui echilibru perfect, cele două servind foarte bine, neacordându-şi nicio şansă de break până la 3-3, când Simona a ratat şansa de a câştiga pe serviciul polonezei.

La 3-4 însă, Swiatek a returnat bine şi a făcut un break la zero, pentru 3-5, decisiv în câştigarea primului set (3-6), în urma unui joc în care a demonstrat mai mult calm şi concentrare.

Simona Halep a început mult mai bine setul secund şi a valorificat a treia minge de break în game-ul 2, după un prim game câştigat la zero.

Poloneza comite mai multe erori neforţate, aproape dublu faţă de adversara sa, dar rezistă bine la schimburile lungi. Însă, primul serviciu al Simonei întră foarte bine, românca arătând mai mult calm.

La 4-1, Halep mai face un break şi setul e decis (6-1), românca revenind în meci.

În decisiv, Halep face break-ul la primul game, din a doua încercare, şi apoi salvează o minge de break a polonezei, pentru 2-0. Swiatek îşi revine însă şi egalează 2-2.

Simona Halep returnează excelent şi face un break la zero, după care îşi câştigă fără probleme serviciul şi e din nou în avantaj de două game-uri, 4-2. Swiatek reduce din diferenţă pe propriul serviciu, dar Simona se desprinde apoi la 5-3.

Poloneza îşi asumă riscuri, urcă la fileu şi face un game alb (5-4). Simona serveşte pentru set, meci şi calificarea în sferturi şi o face bine. Poloneza face trei greşeli neforţate şi Simona valorifică prima

minge de meci şi se califică în sferturi, unde o va întâlni pe Serena Williams.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
halep,
serena,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.