SIF-urile s-au întrecut pe sine cu profituri de 150 milioane de euro

Autor: Adrian Cojocar Postat la 16 ianuarie 2013 18 afişări

Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) listate pe bursă, care controlează o avere de 6 mld. lei (1,4 mld. euro) au obţinut anul trecut profituri cumulate de circa 632,9 mil. lei (aproape 150 mil. euro), în creştere cu 6,8% faţă de anul precedent, iar investitorii se aşteaptă să încaseze dividende consistente şi în acest an din câştigurile record ale SIF-urilor. Cel mai mare profit l-a obţinut SIF Transilvania (SIF3) şi s-a ridicat la 212,4 mil. lei (50,1 mil. euro).

Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) listate pe bursă, care controlează o avere de 6 mld. lei (1,4 mld. euro) au obţinut anul trecut profituri cumulate de circa 632,9 mil. lei (aproape 150 mil. euro), în creştere cu 6,8% faţă de anul precedent, iar investitorii se aşteaptă să încaseze dividende consistente şi în acest an din câştigurile record ale SIF-urilor.

Cel mai mare profit l-a obţinut SIF Transilvania (SIF3) şi s-a ridicat la 212,4 mil. lei (50,1 mil. euro).

"Rezultatele sunt în general conform aşteptărilor, care erau pozitive. SIF-urile i-au obişnuit în ultimii ani pe investitori cu dividende importante şi aceştia se aşteaptă să încaseze dividende generoase şi în 2013", spune Alin Brendea, director de operaţiuni la societatea de brokeraj Prime Transaction.

Profiturile provin în mare parte din banii încasaţi de SIF-uri în urma vânzării participaţiilor istorice deţinute la BCR şi BRD, în condiţiile în care dividendele încasate de la companiile din portofoliu au fost tot mai mici în ultimii ani.

Dacă SIF-urile ar aloca tot profitul realizat anul trecut pentru dividende randamentele din dividende ar varia între 10% în cazul SIF Oltenia şi 26% în cazul SIF Transilvania. În 2012 SIF-urile au acordat dividende totale de 595 mil. lei (140,7 mil. euro) la profituri de 592,3 mil. lei (140 mil. euro).

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SIF-uri,
bursă,
dividende
/actualitate/sif-urile-s-au-intrecut-pe-sine-cu-profituri-de-150-milioane-de-euro-10476274
10476274
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.