Sibiu: Locurile în ATI, epuizate. Medicii au trimis pacienţi cu COVID-19 în Argeş

Autor: Laura Buciu Postat la 21 octombrie 2020 42 afişări

Sibiu: Locurile în ATI, epuizate. Medicii au trimis pacienţi cu COVID-19 în Argeş

Locurile la Terapie Intensivă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu s-au epuizat, iar în ultimele zile au fost transferaţi pacienţi cu COVID-19, în stare gravă, în judeţul Argeş. Şase ventilatoare pentru ATI vor ajunge la spitalul din Sibiu, pentru a le suplimenta pe cele existente.

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, a declarat, miercuri, că este îngrijorată de creşterea numărului de pacienţi în stare gravă cu COVID-19, mai ales că deja au fost transferaţi bolnavi la alte spitale din ţară, în condiţiile în care numărul de paturi în ATI, la Sibiu, s-au epuizat.

„Situaţia este îngrijorătoare, dar nu numai la Sibiu, ci şi în întreaga Românie, şi în lume. La ATi, din păcate, sunt toate locurile ocupate. Până în urmă cu trei săptămâni am fost noi în măsură să ajutăm alte judeţe să aducă pacienţi la ATI. Din păcate, săptămâna trecută, am fost nevoiţi noi să transferăm cinci pacienţi la în judeţul Argeş”, a spus Cîmpean.

Daniela Cîmpean a spus că a primit sprijinul Ministerului Sănătăţii, care a trimis la Sibiu şase ventilatoare pentru dotarea paturilor de ATI, destinate în special pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2. Acestea vor ajunge la Sibiu, joi, iar peste două săptămâni vor fi funcţionale.

„În maxim două săptămâni aceste sisteme de ventilaţie vor fi complete, personalul va fi instruit şi vom mări capacitatea cu încă şase paturi. Ne îngrijorează pe toţi situaţia, de aceea apelul meu către sibieni a fost încă o dată să ne protejăm şi să nu ajungem în sistemul sanitar pentru a-l colmata”, a mai spus Cîmpean.

Cele şase ventilatoare merg tot în ATI-ul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, unde există 12 paturi destinate pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2 în stare gravă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ati,
covid,
loc

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.