Shell datorează Iranului un miliard de dolari, plată aproape imposibilă din cauza sancţiunilor UE

Postat la 26 martie 2012 11 afişări

Royal Dutch Shell încearcă să plătească Iranului până la un miliard de dolari, sumă datorată pentru livrările de petrol, dar furnizarea banilor este aproape imposibilă din cauza sancţiunilor financiare impuse statului iranian de către Uniunea Europeană şi Statele Unite.

Patru surse au declarat că Shell datorează o sumă mare de bani companiei National Iranian Oil, pentru livrările de ţiţei. O sumă de aproape un miliard de dolari echivalează cu aproximativ opt milioane de barili de petrol. "Shell face mari eforturi pentru găsirea unei soluţii de plată. Problema este delicată, foarte dificilă. Vor să rămână în relaţii bune cu Iranul, dar să respecte sancţiunile", a spus una din surse. Un purtător de cuvânt al Shell a refuzat să comenteze.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
shell,
sanctiuni,
iran
/actualitate/shell-datoreaza-iranului-un-miliard-de-dolari-plata-aproape-imposibila-din-cauza-sanctiunilor-ue-9438339
9438339
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.