Sfaturi de la Poliţie pentru prevenirea furturilor

Postat la 20 noiembrie 2011 55 afişări

Poliţia Română relatează că în ultimele zile a soluţionat trei cazuri de furt, din care două din locuinţe şi unul dintr-o maşină.

Hoţii au sustras dintr-o gospodărie din Coşoveni, Dolj mai multe ţevi metalice, o maşină de spălat şi un frigider. Într-un alt caz din Dolj, un hoţ a furat un motor electric trifazic dintr-o anexă a unei gospodării din Podari, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (19 spre 20 noiembrie), o patrulă mixtă a Poliţiei Bocşa, Caraş-Severin, a prins patru tineri care încercau să sustragă capacele de la roţile a două autoturisme parcate. În toate cazurile, autorii furturilor au fost identificaţi, s-au întocmit dosare penale, iar prejudiciul a fost recuperat.

Pentru a preveni furturile din locuinţe, Poliţia Română recomandă cetăţenilor următoarele:

- Nu lăsaţi în curte scări şi diverse unelte, acestea putând facilita accesul prin escaladare, precum şi distrugerea sistemelor de închidere

- Ferestrele locuinţelor trebuie să fie sigure faţă de o eventuală tentativă de escaladare din exterior

- Montaţi încuietori rezistente care au sistemul de prindere în interior la toate căile de acces (ferestre, guri de aerisire, uşi de balcon şi de intrare în locuinţă, precum şi alte locuri)

- La plecarea de la domiciliu (indiferent de perioada de timp) închideţi bine toate căile de acces în locuinţă

- Păstraţi cheia în permanenţă asupra dumneavoastră, nu o lăsaţi la îndemâna oricui.

Pentru a preveni furturile de şi din autoturisme, Poliţia Română recomandă cetăţenilor următoarele:

- Poansonaţi roţile autoturismelor în scopul identificării în cazul furturilor

- Achiziţionaţi sistem de alarmare sau antifurt

- Asiguraţi autoturismele prin încuierea uşilor

- Atunci când părăsiţi autoturismul, nu lăsaţi la vedere, în interiorul acestora, obiecte de valoare: genţi de voiaj, poşete, borsete, genţi tip "Diplomat", aparatură electronică, telefoane mobile, aparate GPS sau detectoare radar etc.

- Parcaţi autoturismele numai în locuri bine iluminate, în locuri unde pot fi observate în permanenţă de către alte persoane, nu în locuri dosnice, izolate din punct de vedere al traficului stradal.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sfaturi-de-la-politie-pentru-prevenirea-furturilor-8992250
8992250
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.