Serviciile de informaţii americane anticipează sfârşitul terorismului islamist în 2030

Postat la 15 decembrie 2012 17 afişări

Terorismul islamist la scară mondială ar trebui să ia sfârşit în jurul lui 2030, anticipează serviciile americane de informaţii.

În raportul său recent intitulat "Tendinţe globale 2030", Consiliul naţional al serviciilor de informaţii americane (CNRE) asigură că "mai multe circumstanţe vor contribui la viitoarea fază islamistă a terorismului", aşa cum "un ansamblu de condiţii - căldura, vântul şi o scânteie - contribuie la declanşarea unui incendiu de pădure".

Potrivit CNRE, care efectuează studii strategice pe termen mediu şi lung, aceşti factori sunt mai întâi faptul că, retrăgându-se din Irak, apoi din Afganistan, Statele Unite vor apărea din ce în ce mai puţin în calitate de "mare inamic (...) În curând susţinerea americană faţă de Israel va fi singurul motiv major de furie pentru musulmani".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/serviciile-de-informatii-americane-anticipeaza-sfarsitul-terorismului-islamist-in-2030-10394457
10394457
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.