Serbia dă ultimatum UE să reacţioneze la decizia Croaţiei de a închide graniţa pentru camioane sârbe

Autor: Ioana Bojan Postat la 22 septembrie 2015 19 afişări

Premierul sârb, Aleksandar Vucici, a anunţat marţi dimineaţă că Serbia va reacţiona la decizia Croaţiei de a închide graniţa pentru camioanele sârbe "dacă Uniunea Europeană nu reacţionează până la ora 14.00 (15.00, ora României), relatează postul B92 în pagina electronică.

"Aşteptăm ca UE să reacţioneze până la ora 14.00 (15.00, ora României), apoi Serbia va reacţiona calm, fără să încalce regulile, dar va dovedi că Croaţia nu poate să se răzbune pe Serbia şi să o umilească, să distrugă economia Serbiei fără consecinţe", a precizat premierul.

El a descris decizia ţării vecine drept "un scandal de proporţii incredibile".

Ministrul croat de Interne, Ranko Ostojici, a acuzat marţi Serbia că "trimite refugiaţi în Croaţia în loc (să-i trimită) în Ungaria, în mod organizat", adăugând că ţara sa este pregătită să închidă complet punctul de trecere a frontierei cu Serbia de la Bajakovo-Batrovci "dacă va fi necesar".

Autorităţile croate continuă să blocheze intrarea vehiculelor de transport de mărfuri dinspre Serbia pe la acest punct de trecere a frontierei. O coloană de camioane s-a format pe o distanţă de 15 kilometri de partea sârbă a frontierei, din cauza acestei măsuri.

Aproximativ 29.000 de imigranţi au sosit în Croaţia în mai puţin de o săptămână, chiar şi după ce statul şi-a închis majoritatea punctelor de frontieră cu Serbia.

Mulţi vin prin Serbia, orientându-se spre Croaţia după ce Ungaria şi-a închis frontierele pentru imigranţii clandestini din 15 septembrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SERBIA,
CROAŢIA,
UE
/actualitate/serbia-da-ultimatum-ue-sa-reactioneze-la-decizia-croatiei-de-a-inchide-granita-pentru-camioane-sarbe-14736234
14736234
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.