Senatul respinge urgentarea procedurilor de listare pe BVB a acţiunilor din portofoliul Fondul Proprietatea

Postat la 07 septembrie 2011 8 afişări

Senatul a respins, miercuri, o cerere de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu, care se referea la urgentarea procedurilor de listare pe Bursa de Valori Bucureşti a companiilor din portofoliul "Fondul Proprietatea" în care statul român este acţionar majoritar.

În cererea de reexaminare a şefului statului se arată că, prin alineatul (1) al art. 11 din Legea nr. 247/2005 s-a instituit obligaţia pentru ministerele şi autorităţile publice prevăzute de lege să iniţieze procedurile necesare pentru derularea de oferte publice iniţiale sau secundare de vânzare pentru pachete de acţiuni de minimum 5% emise de societăţile comerciale, societăţile naţionale şi companiile naţionale prevăzute în anexa la lege, în vederea admiterii acţiunilor acestora la tranzacţionare în sisteme de tranzacţionare administrate de S.C. Bursa de Valori Bucureşti - S.A. Această procedură de admitere la tranzacţionare trebuia să se finalizeze cel târziu la 31 decembrie 2008.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Senat,
listare,
BVB
/actualitate/senatul-respinge-urgentarea-procedurilor-de-listare-pe-bvb-a-actiunilor-din-portofoliul-fondul-proprietatea-8709112
8709112
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.