Senatul decide azi înfiinţarea Autorităţii de Supra­veghere Financiară

Autor: Roxana Pricop Postat la 18 martie 2013 23 afişări

Proiectul de lege de înfiinţare a Autorităţii de Supra­veghere Financiară (ASF), instituţie care va prelua din 30 aprilie monitorizarea pieţei de capital, a asi­gurărilor şi pen­siilor private, este programat să intre azi la vot final în plenului Senatului.

Senatul decide azi înfiinţarea Autorităţii de Supra­veghere Financiară

Proiectul de lege de înfiinţare a Autorităţii de Supra­veghere Financiară (ASF), instituţie care va prelua din 30 aprilie monitorizarea pieţei de capital, a asi­gurărilor şi pen­siilor private, este programat să intre azi la vot final în plenului Senatului. Astfel, după doar patru luni de la iniţierea acestui proiect fulger de către Guvern, ASF este foarte aproape să devină realitate dacă va primi vot favorabil din partea Senatului, forul decizional. Pe 27 februarie, proiectul a primit vot favorabil din partea Camerei Deputaţilor. Există şanse ridicate ca Senatul să dea un aviz favorabil în condiţiile în care pro­iectul de lege a primit rapoarte fa­vorabile din partea comisiilor de specialitate ale Senatului. ASF va fi condusă de un consiliu format din 17 membri, doar cinci dintre aceştia, preşedintele, prim-vice­pre­şe­dintele şi trei vicepreşedinţi, având funcţii de execuţie. Cei trei vicepreşedinţi vor fi responsabili de câte o piaţă financiară în parte: piaţa de capital, asigurări şi pensii private. Restul de 12 membri nu au dreptul la cabinet şi vor fi remuneraţi doar în baza indemnizaţiei de şedinţă, nu a unei indemnizaţii lunare. Consiliul va fi cel care va întocmi organigrama noii instituţii şi va decide asupra necesarului de personal şi a salariilor. În prezent, cele trei comisii autonome de supraveghere a pieţei de capital, asigurărilor şi pensiilor private au 450 de angajaţi şi au încheiat 2011 cu deficite cumulate de 26 de milioane de lei din cauza cheltuielilor mari cu salariaţii.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/senatul-decide-azi-infiintarea-autoritatii-de-supra-veghere-financiara-10673579
10673579
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.