Senator PDL: În an de criză ONG-urile minorităţilor primesc 83 de milioane de lei pentru activităţi de recreere

Postat la 11 iulie 2013 50 afişări

Senatorul PDL Marius Paşcan spune că, într-un "an de criză pentru toţi", 19 organizaţii ale minorităţilor naţionale din Parlament primesc de la buget peste 83 de milioane de lei pentru activităţi culturale, religioase şi de recreere, UDMR beneficiind de 18 milioane de lei.

Senator PDL: În an de criză ONG-urile minorităţilor primesc 83 de milioane de lei pentru activităţi de recreere

 Senatorul PDL de Mureş Marius Paşcan a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că minorităţile din Parlament îşi împart în mod "inexplicabil" o sumă totală de 83 de milioane de lei în acest an, în care "e criză pentru toţi".

"Pentru acest an s-au alocat 83 de milioane de lei pentru diverse ONG-uri, organizaţii reprezentând minorităţile. Este revoltător şi ar trebui să ne dea de gândit. Nu ştim cum sunt justificate. De pildă, cei de la UDMR primesc vreo 18 milioane de lei, pentru că sunt uniune, pe de o parte. De cealaltă parte, ca partid. Acum, comparativ, dacă-i luăm ca partid, cu alocările care se dau partidelor, imaginaţi-vă de pildă că PSD, cel mai mare partid din România la ora actuală, a primit 6,2 milioane de lei în acest an, adică de aproape trei ori mai puţin decât UDMR", a spus Paşcan.

Senatorul a susţinut că nimeni nu a putut să indice în mod public cum se cheltuiesc aceşti bani şi de ce sunt făcute "discriminări între minoritari", în sensul că sumele, raportate la numărul de persoane dintr-o minoritate, variază între 15-20 de lei până la peste 300 de lei "pe cap de minoritar".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/senator-pdl-in-an-de-criza-ong-urile-minoritatilor-primesc-83-de-milioane-de-lei-pentru-activitati-de-recreere-11116101
11116101
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.