Semnele judecătoarei Cîrstoiu faţă de intermediarii mitei: Îşi aranja părul şi le zâmbea. MOTIVAREA deciziei de arestare

Postat la 12 august 2013 186 afişări

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu ar fi convenit semne cu cei care intermediau mita pentru soluţionarea unor dosare în favoarea inculpaţilor, unele dintre acestea fiind aranjarea părului cu ambele mâini, urmată de un zâmbet, se arată în motivarea arestării preventive.

Semnele judecătoarei Cîrstoiu faţă de intermediarii mitei: Îşi aranja părul şi le zâmbea. MOTIVAREA deciziei de arestare

 Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, de la Curtea de Apel Bucureşti, şi fiul acesteia, Florin Cergan, au fost arestaţi preventiv, în 9 august, de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care sunt acuzaţi de complicitate la trafic de influenţă şi luare de mită pentru soluţii favorabile în dosare.

În motivarea deciziei de arestare preventivă, instanţa arată că mita care ar fi trebuit să ajungă la magistraţi ai Curţii de Apel Bucureşti sau ai instanţei supreme, în schimbul unor soluţii favorabile în dosare, era transmisă prin intermediul judecătoarei Cîrstoiu. Unul dintre aceste dosare este al lui Dinel Staicu, iar mita ar fi fost dată prin intermediul avocatei acestuia, Adriana Dascălu.

Un alt dosar, de evaziune fiscală, este cel al lui Gabriel Lucian Obeanu şi se judecă la instanţa supremă. Obeanu a fost condamnat de instanţa inferioară la trei ani de închisoare cu executare şi la plata a peste 1,1 milioane lei, iar recursul are termen la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în 6 septembrie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/semnele-judecatoarei-cirstoiu-fata-de-intermediarii-mitei-isi-aranja-parul-si-le-zambea-motivarea-deciziei-de-arestare-11248499
11248499
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.