Semnal de alarmă din cauza efectelor crizei din zona euro: Moody's ar putea coborî ratingurile a 17 bănci globale şi a 114 instituţii financiare europene

Postat la 16 februarie 2012 14 afişări

Moody's a avertizat joi că ar putea coborî ratingurile de credit a 17 bănci de anvergură globală şi a 114 instituţii financiare europene, trăgând un semnal de alarmă privind impactul crizei datoriilor de stat asupra sistemului financiar global.

Agenţia a anunţat că evaluează ratingurile datoriilor pe termen lung şi calificativele atribuite situaţiei financiare "pe cont propriu" (fără a lua în calcul posibilitatea intervenţiei acţionarilor sau a statului în sprijinul instituţiei) pentru mai multe bănci.

"Firmele care acţionează pe pieţele de capital se confruntă cu dificultăţi în continuă evoluţie, precum condiţii de finanţare mai fragile, creşterea costurilor de credit, condiţii regulatorii tot mai dificile şi condiţii operaţionale mai grele", se arată într-un comunicat al Moody's.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Moody's,
criza,
zona euro
/actualitate/semnal-de-alarma-din-cauza-efectelor-crizei-din-zona-euro-moody-s-ar-putea-cobori-ratingurile-a-17-banci-globale-si-a-114-institutii-financiare-europene-9240244
9240244
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.