Seism puternic în Chile: 7.000 de persoane au fost evacuate de pe litoral

Postat la 26 martie 2012 45 afişări

Un cutremur puternic, cu magnitudinea cuprinsă între 6,4 şi 7,2 potrivit diferitelor institute, a afectat duminică seara centrul statului Chile, provocând rănirea câtorva persoane şi evacuarea preventivă a 7.000 de oameni pe litoral, deşi oficial nu s-a emis risc de tsunami.

Aproximativ 7.000 de persoane, potrivit Biroului Naţional pentru Urgenţe (ONEMI), erau vizate de evacuarea litoralului în Maule, o regiune cu staţiuni balneare situată la 300 de kilometri sud de Santiago. Seismul, cu magnitudinea 7,2 potrivit Institutului american de Geofizică (USGS), s-a produs la 22.37 GMT (1.37, ora României), la 32 de kilometri de oraşul Talca, la o adâncime de 30 de kilometri. Serviciul seismologic din Chile a măsurat o magnitudine de 6,4. Cutremurul "nu întruneşte caracteristicile necesare pentru a genera un tsunami pe coastele din Chile", a subliniat Onemi în mai multe buletine consecutive.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
chile,
cutremur,
litoral,
evacuare,
tsunami
/actualitate/seism-puternic-in-chile-7-000-de-persoane-au-fost-evacuate-de-pe-litoral-9438351
9438351
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.