Şeful Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti: „De ce DSP stabileşte cine e mort de Covid, când legea spune că medicii o fac?”

Postat la 25 aprilie 2021 353 afişări

Şeful Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti: „De ce DSP stabileşte cine e mort de Covid, când legea spune că medicii o fac?”

Managerul  spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti susţine că  „medicii nu mai au niciun cuvânt de spus la certificarea decesului Covid-19”, precizând că „e de discutat cum s-a stabilit ca DSP să aibă ultimul cuvânt”.

„Cum am ajuns noi, ca medici, să nu mai avem niciun cuvânt la certificarea decesului? Prin lege, cauza morţii este stabilită de medicul curant şi de medicul legist”.

Potrivit Libertatea, Cătălin Cîrstoiu, şeful spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti reclamă că medicii au ajuns să nu mai aibă niciun cuvânt de spus la certificarea deceselor.

Spitalele COVID raportaseră în Alerte.MS aproximativ 33.000 de decese COVID, cu peste 7000 de morţi în plus faţă de cifra oficială, comunicată către populaţie din cealaltă platformă, Corona.Forms, susţine o sursă din Ministerul Sănătăţii pentru Libertatea.

Ce este Corona Forms

Corona Forms este platforma în care intră informaţii despre toate cazurile de COVID confirmate în România. CNP după CNP, Corona.Forms adună date detaliate despre orice pacient cu un test pozitiv de COVID: starea sănătăţii, evoluţia, externările celor vindecaţi şi raportările celor decedaţi. Datele din Corona.Forms despre decese sunt adunate indiferent dacă acestea au avut loc în spital COVID, spital non-COVID sau la domiciliu, în azile etc.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
deces,
lege

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.