Şeful NATO, mesaj pentru ţările occidentale: nu vă negociaţi securitatea pentru profituri economice

Autor: Petru Mazilu Postat la 24 mai 2022 77 afişări

Ţările occidentale nu trebuie să îşi negocieze securitatea pentru profituri economice, a avertizat marţi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, referindu-se la dezbaterea privind utilizarea tehnologiei chineze în reţelele 5G şi la proiectul Nord Stream 2.

Şeful NATO, mesaj pentru ţările occidentale: nu vă negociaţi securitatea pentru profituri economice

„Trebuie să recunoaştem că alegerile noastre economice au consecinţe asupra securităţii noastre. Libertatea este mai importantă decât liberul schimb", a declarat Stoltenberg în faţa liderilor reuniţi la Forumul Economic Mondial din staţiunea elveţiană Davos, potrivit Reuters.

Şeful NATO a mai spus că nu este împotriva comerţului cu China, dar că urmările tranzacţiilor trebuie să fie controlate.

„Nu pledez împotriva comerţului cu China, dar spun că, de exemplu, controlul asupra reţelelor 5G este de o importanţă vitală pentru securitate. Nu putem spune că, în interesul profiturilor şi al comerţului liber, deschidem pur şi simplu aceste reţele şi pentru furnizori care, de fapt, nu sunt de încredere când vine vorba de securitatea noastră", a adăugat Jens Stoltenberg.

În cadrul conferinţei de la Davos, politicieni, directori executivi şi oameni de afaceri de renume la nivel mondial discută probleme şi soluţii economice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nato,
securitate,
profit

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.