Şeful NATO: creşterea preţurilor la alimente, consecinţă directă a războiului Rusiei

Autor: Petru Mazilu Postat la 15 iunie 2022 21 afişări

Şeful NATO: creşterea preţurilor la alimente, consecinţă directă a războiului Rusiei

Creşterea preţurilor la alimente reprezintă consecinţă directă a războiului Rusiei, a declarat miercuri şeful NATO Jens Stoltenberg.

Creşterea preţurilor la produsele alimentare la nivel mondial este „o consecinţă directă" a războiului din Ucraina şi nu, aşa cum a afirmat Moscova, o consecinţă a sancţiunilor impuse Rusiei, a explicat şeful NATO, potrivit BBC.

„Exportul de alimente şi cereale din Ucraina este extrem de critic. Creşterea bruscă a preţurilor la alimente şi cereale arată ramificaţiile globale ale acestui război. Rusia încearcă să creeze o naraţiune că vârful preţurilor la cereale este cauzat de sancţiunile noastre - nu este corect", a declarat Jens Stoltenberg reporterilor la Bruxelles.

Secretarul general a mai spus că sunt în curs de desfăşurare eforturi internaţionale pentru a încerca să se ridice blocada rusă din porturile de la Marea Neagră pentru a permite exportul de cereale ucrainene, Turcia fiind un jucător cheie în negocieri

„Există unele eforturi pentru a scoate unele cereale pe uscat - ţările NATO sunt implicate în acest sens", a precizat Jens Stoltenberg.

La începutul acestei săptămâni, şefa ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a avertizat cu privire la o creştere bruscă a insecurităţii alimentare la nivel mondial, pe măsură ce războiul din Ucraina continuă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nato,
alimente,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.