Şeful JPMorgan, criticat într-un raport intern privind cazul "Balenei de la Londra"

Postat la 14 ianuarie 2013 20 afişări

JPMorgan Chase va da publicitaţii în următoarele zile un raport intern privind cazul "Balenei de la Londra", care a provocat pierderi de peste 6,2 miliarde de dolari băncii prin tranzacţii neinspirate cu derivate, concluziile anchetei criticându-l pe directorul general Jamie Dimon.

Ancheta a început în vara anului trecut, iar raportul final, care va fi evaluat în scurt timp de board-ul băncii, îl critică pe Jamie Dimon, unul dintre cei mai apreciaţi bancheri din SUA până la acest incident, deoarece nu a supravegheat riguros activitatea traderilor, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

Raportul îi atacă de asemenea pe fostul director financiar executiv al JPMorgan Doug Braunstein, precum şi pe directorul executiv de investiţii Ina Drew, şefa departamentului de trading din Londra unde au avut loc tranzacţiile păguboase.

Banca a înregistrat pierderi de peste 6,2 miliarde de dolari în urma tranzacţiilor cu derivate financiare efectuate la biroul de la Londra. Unul dintre traderi, Bruno Iksil, considerat principalul vinovat pentru incident, acumulase poziţii atât de mari pe piaţă încât a fost poreclit de traderii concurenţi "Balena de la Londra".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Şef,
JPMorgan,
"Balena de la Londra"
/actualitate/seful-jpmorgan-criticat-intr-un-raport-intern-privind-cazul-balenei-de-la-londra-10461777
10461777
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.