Seful FMI crede ca trebuie infiintata o autoritate europeana de interventie pentru banci

Postat la 20 martie 2010 16 afişări

Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, considera ca liderii UE nu fac eforturi suficiente pentru introducerea unor masuri de management si rezolvare a viitoarelor crize financiare, fiind necesara o autoritate europeana de interventie pentru banci, transmite Bloomberg.

"UE face eforturi in domeniul reglementarilor trans-frontaliere si de supraveghere, dar nu in aceeasi masura si in cazul managementului crizelor si rezolvarea acestora", a aratat Strauss-Kahn intr-un discurs sustinut vineri la Bruxelles.

Solutiile actuale s-au dovedit nepotrivite, iar UE ar trebui sa analizeze crearea unei autoritati care sa rezolve problema falimentului unei banci care poate avea impact asupra mai multor tari , a spus seful FMI.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
recesiune,
interventie,
autoritate,
eforturi
/actualitate/seful-fmi-crede-ca-trebuie-infiintata-o-autoritate-europeana-de-interventie-pentru-banci-5761976
5761976
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.