Seful de la Statistica face estimari cu precizie chirurgicala: Vom iesi din recesiune. Dar s-ar putea sa ne intoarcem

Postat la 15 septembrie 2010 7 afişări

La sfarsitul acestei luni, Romania are toate sansele sa iasa oficial din recesiune. Bucuria va fi insa de scurta durata, pentru ca pe final de an economia va intra din nou pe o panta descendenta.

Prognoza apartine lui Vergil Voineagu, presedintele Institutului National de Statistica (INS), care crede ca produsul intern brut (PIB) va avea astfel o evolutie in forma literei W, in timp ce economistii avertizeaza ca autoritatile trebuie sa fie preocupate mai mult de solutiile concrete de iesire din criza, nu de cifre. "In trimestrul al doilea, economia a inregistrat o crestere usoara, de 0,3% in termeni ajustati sezonier, dar care ne poate da sperante pentru trimestrul al treilea, ceea ce ar marca iesirea din recesiune.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
statistica,
previziuni,
recesiune,
INS
/actualitate/seful-de-la-statistica-face-estimari-cu-precizie-chirurgicala-vom-iesi-din-recesiune-dar-s-ar-putea-sa-ne-intoarcem-7236154
7236154
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.