Seful celor 30 de miliarde de euro de la UE trece direct in subordinea premierului

Postat la 16 martie 2011 10 afişări

Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS) a fost trecuta din subordinea Ministerului Finantelor in subordinea si coordonarea directa a primului-ministru, pentru monitorizarea absorbtiei fondurilor europene, prin ordonanta de urgenta aprobata, miercuri, de Guvern.

Directorul ACIS este Stefan Ciobanu.Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, a precizat ca "deocamdata" structura va fi condusa de catre Catalin Vatafu, consilier al premierului pe probleme externe si de atragere a fondurilor europene.

Sursa citata a mai aratat ca seful Guvernului a convocat pentru joi o intalnire de lucru privind gestionarea fondurilor europene.

Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale din cadrul Ministerului Finantelor Publice indeplineste rolul de coordonator national al asistentei in relatia cu UE. In calitate de coordonator national al asistentei nerambursabile acordate de Uniunea Europeana, ACIS are atributii si responsabilitati atat in ceea ce priveste asistenta financiara de pre-aderare, cat si in ceea ce priveste coordonarea gestionarii fondurilor structurale si de coeziune.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sefu,
UE,
ACIS,
Ministerului Finantelor
/actualitate/seful-celor-30-de-miliarde-de-euro-de-la-ue-trece-direct-in-subordinea-premierului-8067478
8067478
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.