Şeful Apple: China va deveni cea mai mare piaţă pentru companie, depăşind Statele Unite

Postat la 11 ianuarie 2013 13 afişări

Directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat că China va deveni cea mai mare piaţă de desfacere pentru companie, depăşind Statele Unite, producătorul iPhone fiind pregătit să deschidă mai multe magazine şi să lanseze noi produse în ţară.

"Cred că va deveni prima noastră piaţă", a afirmat Cook într-un interviu acordat joi agenţiei de presă Xinhua, fără a preciza orizontul de timp în care ar putea avea loc această răsturnare, transmite Bloomberg.

Apple a înregistrat în trimestrul al treilea al anului trecut vânzări de 5,7 miliarde de dolari în China, faţă de 14,4 miliarde de dolari în SUA.

Aflat în vizită în China, Cook s-a întâlnit şi cu şeful grupului China Mobile, care are 707 milioane de clienţi, cu o cotă de piaţă de 64%, şi nu a încheiat încă un acord cu compania americană pentru introducerea iPhone în ofertă. Aplpe distribuie iPhone în China prin magazine proprii şi operatorii China Unicom şi China Telecom, locurile 2 şi 3 de pe piaţă.

Cook se află în cea de-a doua vizită în China din ultimul an, în încercarea de a consolida poziţia Apple pe cea mai importantă piaţă din lume după potenţialul de creştere.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Şeful Apple,
China,
companie
/actualitate/seful-apple-china-va-deveni-cea-mai-mare-piata-pentru-companie-depasind-statele-unite-10452571
10452571
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.