Şeful ANRP: Toate dosarele mari au fost drepturi cesionate, nu despăgubiri către foştii proprietari

Postat la 21 ianuarie 2013 17 afişări

Aproape toate despăgubirile de valori mari, de milioane sau zeci de milioane de euro, din ultimii doi ani nu au fost acordate foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist, ci unor persoane care au cumpărat drepturile litigioase, cei mai mulţi devenind "cazuri speciale", afirmă şeful ANRP.

"Aproape toate dosarele mari din perioada 2010 - 2011 au fost cesionate şi aproape toate au devenit cazuri speciale (...) Avem toate datele. Aşteptăm instituţiile interesate să vină şi să le prezentăm. Sunt dosare cesionate şi de mai multe ori, care au avut 3-4 cesionari de-a lungul timpului", a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, George Băeşu.

Declaraţia survine anunţului primului ministru, Victor Ponta, privind intenţia de a impozita câştigurile obţinute de cei care au cumpărat drepturi litigioase de la foştii proprietari şi care au primit titluri de despăgubire.

Până la retragerea PSD de la guvernare, Autoritatea a fost condusă în 2009 de către Ancuţa Gianina Opre, fosta consilieră a fostului preşedinte PSD Mircea Geoană.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Şef,
ANRP,
dosare
/actualitate/seful-anrp-toate-dosarele-mari-au-fost-drepturi-cesionate-nu-despagubiri-catre-fostii-proprietari-10506219
10506219
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.