Sefii din HR: Trebuie sa ne reinventam angajatii.

Postat la 24 martie 2011 25 afişări

"Am un buget: cum sa-l aloc?", a fost intrebarea care i-a preocupat pe o mare parte dintre cei peste 120 de directori de resurse umane, consultanti, avocati si manageri generali, prezenti ieri la conferinta "Perspective pentru HR in 2011: Ce misiune va avea managerul de HR in dezvoltarea compani¬ilor", organizata de Ziarul Financiar in parteneriat cu firma de asigurari Alico, casa de avocatura PeliFilip si reteaua de clinici private Regina Maria.

Ei s-au aratat mai optimisti in privinta dezghetarii angajarilor si a bugetelor de training anul acesta, dupa doi ani in care dezbaterile erau focalizate pe teme legate de posibilitatile de reducere de costuri cu angajatii sau pe retentia performerilor in companie pe bani mai putini si cu responsabilitati mai mari.

E o greseala sa incerci sa faci acelasi lucru, iar as¬teptarile tale sa fie diferite, a fost de parere Adela Jansen, directorul executiv de reurse umane BRD Groupe Société Générale, care are in gestiune aproximativ 9.300 de angajati.

"Suntem o banca tanara, cu angajati care au varste incepand de la 23 de ani, dintre care 83% au studii superioare, care au fost angajati in perioada de crestere, in urma cu 3-4 ani - cand faceam cate 2.000 de recrutari pe an- si care au trecut de entuziasmul primului job. Pentru ei, o noua strategie de formare trebuia implementata urgent", a spus Jansen. Banca si-a majorat efectivul de personal cu aproape 100 de noi salariati in perioada 2009- 2010.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sefi,
HR,
angajati,
ZF
/actualitate/sefii-din-hr-trebuie-sa-ne-reinventam-angajatii-8092335
8092335
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.