Securitatea SUA, amenintata de deficitul bugetar

Postat la 26 februarie 2010 45 afişări

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, si-a exprimat joi ingrijorarea privind nivelul deficitului bugetar si al datoriei tarii sale, pe care le considera un risc la adresa securitatii Statelor Unite.

Datoria-record americana limiteaza "capacitatea de a sigura securitatea, gestiona probleme dificile, dar si asumarea rolului de lideri pe care (americanii) il merita", a declarat secretarul de Stat, sustinand bugetul in fata reprezentantilor. "Cred cu tarie ca ar trebui sa abordam acest deficit si datoria Statelor Unite ca pe o tema de securitate nationala, si nu doar ca pe un subiect economic", a subliniat ea.

Proiectul de buget pentru 2011 al Casei Albe se concentreaza asupra unui deficit adus la 1.267 de miliarde de dolari, reprezentand 8,3 la suta din Produsul Intern Brut (PIB) american, fata de suma-record de 1.556 de miliarde de dolari (10,6 procente din PIB) prevazuta in exercitiul bugetar din 2010.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/securitatea-sua-amenintata-de-deficitul-bugetar-5633292
5633292
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.