Sectorul din Capitală unde şcoala începe în sistem mixt. Anunţ legat de măşti şi separatoare din policarbonat

Postat la 08 septembrie 2020 178 afişări

Sectorul din Capitală unde şcoala începe în sistem mixt. Anunţ legat de măşti şi separatoare din policarbonat

Şcoala va începe în sistem mixt în Sectorul 6, dar clasele 0-IV, clasa a VIII, a XII-a şi a XIII-a, cu prezenţă obligatorie

Elevii, profesorii şi personalul nedidactic din Sectorul 6 al Capitalei vor primi măşti gratuite din bumbac. Clasele sunt dotate cu laptopuri performante şi camere web, spune primarul Sectorului 6.

Elevii, profesorii şi personalul nedidactic din Sectorul 6 al Capitalei vor primi măşti gratuite din bumbac, spune primarul Gabriel Mutu, care precizează că toate clasele sunt dotate cu laptopuri performante şi camere web pentru transmiterea cursurilor în format online.

Gabriel Mutu spune la RFI că şcoala va începe în sistem mixt în Sectorul 6: „Clasele 0-IV, clasa a VIII, a XII-a şi a XIII-a, cu prezenţă obligatorie. Pentru celelalte clase, cursurile se vor derula în format mixt, respectiv jumătate prezenţă în clase, jumătate în online. La nivelul Sectorului 6, din momentul în care am sesizat că Ministerul Educaţiei, Guvernul României, nu va asigura echipamentele necesare, am derulat procedurile şi în acest moment pot să spun că toate clasele din şcolile din Sectorul 6 sunt dotate cu laptopuri performante, camere web pentru transmiterea cursurilor în format online, inclusiv am achiziţionat tablete pentru copiii care erau înscrişi în programul pe care Ministerul Educaţiei îl ceruse, de fapt, lista cu copiii care provin din familii vulnerabile, deci le-am achiziţionat tablete”.

Primarul Sectorului 6 anunţă că elevii şi profesorii vor primi gratuit măşti din bumbac.

„Am dispus achiziţionarea de măşti din bumbac refolosibile pentru toţi copiii, pentru cadrele didactice şi pentru personalul nedidactic. Am stabilit ca absolut toate cadrele didactice, personalul nedidactic şi copiii, elevii, să primească măşti din bumbac. În primă fază, vom asigura câte două măşti de copil, de elev, profesor şi ulterior, la două săptămâni distanţă, vom mai asigura încă două, astfel încât fiecare elev să poată avea aceste măşti curăţate, spălate, în fiecare dimineaţă, când vin la şcoală”, mai spune Mutu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sector,
scoala,
capitala

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.