Sectorul bancar al Ungariei a avut pierderi în 2011, pentru prima dată în ultimii 13 ani

Postat la 24 februarie 2012 46 afişări

Sectorul bancar din Ungaria a fost neprofitabil anul trecut, pentru prima oară în ultimii 13 ani, din cauza pierderilor generate de programul de rambursare anticipată a creditelor în valută, creşterea provizioanelor pentru împrumuturile neperformante şi o taxă specială introdusă de guvern.

Băncile comerciale au avut anul trecut pierderi cumulate de 92,6 miliarde de forinţi (426 milioane dolari), după ce au consemnat pierderi de 149 de miliarde de forinţi în trimestrul al patrulea, potrivit datelor publicate joi de autoritatea de supraveghere a sectorului financiar, Pszaf. Conform Pszaf, situaţia portofoliilor de credite ale băncilor s-ar putea înrăutăţi în continuare, după ce creşterea împrumuturilor neperformante s-a accelerat în ultimele trei luni ale anului trecut. Băncile din Ungaria, care plătesc unele dintre cele mai mari taxe aplicate în industria financiară din Europa, au fost obligate să suporte pierderile generate de un program guvernamental care permite rambursarea anticipată, de către populaţie, a împrumuturilor ipotecare în valută, la rate de schimb sub cele din piaţă.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ungaria,
pierderi,
sistem bancar,
financiar
/actualitate/sectorul-bancar-al-ungariei-a-avut-pierderi-in-2011-pentru-prima-data-in-ultimii-13-ani-9339109
9339109
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.