Secretele SUA divulgate de siteul WikiLeaks. Ce spun americanii despre Putin si Merkel

Postat la 29 noiembrie 2010 38 afişări

Pe baza a circa 250.000 de mesaje secrete schimbate la diferite niveluri in cadrul Departamentului de Stat (DoS), dintre care cele mai recente provin din luna februarie 2010, se desprinde imaginea reala pe care o au diplomatii americani in legatura cu partenerii si inamicii Americii.

Astfel, premierul rus, Vladimir Putin este vazut ca un "caine alpha" ("seful haitei"), iar Guvernul de la Moscova este considerat a fi in legatura cu grupari mafiote. Pe "aliatul" Americii, presedintele afgan Hamid Karzai, diplomatii americani il vad drept cineva "manat de paranoia".

Cancelarul german, Angela Merkel, apare ca un persoana care "evita riscurile si rareori se dovedeste creativa". Despre un membru al familiei regale britanice, americanii se plang ca are un comportament "inadecvat", in timp ce parerile lor proaste se refera, deopotriva, la precedentul premier Gordon Brown si la actualul sef al executivului, David Cameron.

Daca acestea sunt opiniile diplomatilor americani despre liderii unor state partenere, nu este de mirare ca presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, este comparat adesea cu Adolf Hitler. Nici ca liderul libian Moammar Gaddafi este urmarit indeaproape si ca americanii cunosc faptul ca el ca umbla peste tot "insotit de o voluptoasa blonda" - o infirmiera din Ucraina.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/secretele-sua-divulgate-de-siteul-wikileaks-ce-spun-americanii-despre-putin-si-merkel-7758997
7758997
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.