Secretar de stat în Ministerul Economiei: Exportul de gaze a creat isterie în presă. Vocea Rusiei sprijină o companie rusă

Postat la 15 noiembrie 2012 14 afişări

Posibilitatea ca România să exporte gaze naturale a creat "o isterie" în unele canale media, cum este cazul site-ului Vocea Rusiei, a declarat secretarul de stat în Ministerul Economiei Rodin Traicu, acesta susţinând că Vocea Rusiei reprezintă interesele unei companii ruse.

"S-a creat o isterie pe o parte a media faţă de exportul de gaze. Este o agenţie, Vocea Rusiei, care susţine sus şi tare interesele unei companii ruse din domeniul energiei care, într-un sistem intregrat, şi-ar pierde exporturile în România", a afirmat Traicu într-o conferinţă de presă. Companiile din România vor putea exporta gaze începând cu anul viitor, după ce vor fi eliminate restricţiile tehnice actuale. Posibilitatea exportului de gaze este o cerinţă a Fondului Monetar Internaţional. România îşi poate asigura din surse proprii aproximativ două treimi din necesarul de gate naturale. Diferenţa este importată, prin firme intermediare, de la grupul rus Gazprom.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
secretar de stat,
export,
gaze
/actualitate/secretar-de-stat-in-ministerul-economiei-exportul-de-gaze-a-creat-isterie-in-presa-vocea-rusiei-sprijina-o-companie-rusa-10324892
10324892
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.