Se schimbă condiţiile de obţinere a permisului pentru o categorie de şoferi

Postat la 29 iulie 2020 267 afişări

Se schimbă condiţiile de obţinere a permisului pentru o categorie de şoferi

Se schimbă condiţiile de obţinere a permisului pentru şoferii profesionişti. Ministerul Afacerilor Interne doreşte modificare Codului Rutier astfel încât cei care doresc obţinerea permisului de conducere pentru categoriile de profesionişti să o poată face mai devreme.

Potrivit unui proiect de modificare a Codului Rutier aflat în dezbatere publică, MAI propune reducerea vârstei de la care cei interesaţi să devină şoferi profesionişti pot da examenul pentru permis. Este vorba de cei care doresc să devină şoferi de camion  sau de autobuz (categoriile C, CE şi D, DE). Totuşi, nu toţi cei care vor să devină şoferi profesionişti vor putea da examenul mai devreme, ci numai cei ce deţin un certificat de competenţă profesională.

Condiţiile de obţinere a permisului pentru şoferii profesionişti. Schimbare importantă

Mai exact, prin acest proiect se propune reducerea vârstei la care pot obţine permisul de conducere pentru categoriile C şi CE cei ce deţin un certificat de competenţă profesională pentru atestarea unei calificări iniţiale (CPI), repectiv de la 21 de ani, cât e în prezent, la 18 ani. Astfel, cei care respectă condiţia deţinerii unui certificat CPI vor putea deveni şoferi de camion din momentul în care devin majori.

Cititi mai multe pe www.promotor.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
permis,
obtinere,
conditii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.